Over Miranda/blogger

Mijn naam is Miranda van Dolron en ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen; van quantumfysica tot Wu wei; over zwaardgevechten en muziekfilosofie. Overal zitten namelijk mooie metaforen en betoverende beeldspraken verscholen. Wanneer ze tevoorschijn komen, helpen ze mij de wereld en mezelf beter te begrijpen.

Via de blog zal ik:

  • op een heldere manier beschrijven hoe wij allen ‘slechts’ het bewustzijn – en zelfs één bewustzijn – zijn dat de wereld kan waarnemen;
  • metaforen vanuit alle uithoeken van de wereld gebruiken, om ‘in het Nu te komen’ te vergemakkelijken;
  • naar aanleiding van elke maandelijkse Eckhart Tolle Bijeenkomst schrijven over het thema dat daar centraal stond.

Voor het Ima Centrum verzorg ik ook:

De wereld komt via zintuiglijke waarneming, via onze gedachten en emoties het bewustzijn binnen. Het is de enige manier waarop het bewustzijn de wereld kan kennen.

Bij het Ima Centrum krijg ik de gelegenheid terug bij mezelf te komen. Zo leer ik in te zien dat ikzelf niet mijn gedachten, emoties en waarnemingen bén. Ik ben ‘slechts’ het bewustzijn dat dit alles kan wáárnemen.

Ook leerde ik van Ima, dat op het moment dat we ons hiervan bewust zijn, we automatisch in het ‘Nu’ zijn. Zo ervaar ik steeds weer:

Hier in het ‘Nu’ is vrijheid.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close